Българските проекти по програма Цифрова Европа“ получиха много високи оценки(снимка: CC0

...
Българските проекти по програма Цифрова Европа“ получиха много високи оценки(снимка: CC0
Коментари Харесай

Всички български проекти по „Цифрова Европа“ са одобрени


Българските планове по стратегия „ Цифрова Европа “ получиха доста високи оценки
(снимка: CC0 Public Domain)

100% от кандидатствалите български планове по стратегия „ Цифрова Европа “ са утвърдени за финансиране. Министерството на превоза и известията оказва административна и организационна поддръжка на организациите при подаване на оферти.

От България са подадени 3 плана с 5 български организации. Всички са получили доста високи оценки и ще бъдат финансирани, оповестиха от министерството.

Финансовата поддръжка е за основаване на пространства на данни, изцяло ръководство на активите в сериозни индустриални браншове, подвижност и медийни данни. Полученото финансиране от българските организации е в размер на 844 069 евро.

От стартирането през 2021 година досега по стратегия „ Цифрова Европа “ са утвърдени 18 плана в региона на цифровите умения, киберсигурност, Европейски цифрови иновационни хъбове, народен проект за квантово-комуникационна инфраструктура, пространства на данни и други Българските организации са получили 16.4 млн. евро.
още по темата
МТС е народен координатор и на секторните планове по Механизма за свързване на Европа. По този финансов инструмент се реализират два плана.

В рамките на 5G SEAGUL, А1 България в партньорство с гръцките информационни компании – WINGS ICT Solutions и COSMOTE, ще обезпечат непрекъсваеми 5G и роуминг услуги по трансграничния транспортен кулоар сред София и Атина. Това ще разреши придвижването на самостоятелни коли и ще усъвършенства свързаността в по-слабо обитаемоте региони.

Проектът Black Sea Landing Point планува да се направи изследване за вероятните точки за разполагане на подводни кабелни системи по българското черноморско крайбрежие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР